Toyokuni
Asi před 400 lety se Motochika Chosokabe, pán panství Tosa, který se účastnil útoku Tojotomi Hidejošiho na Odawaru, vrátil ze Sado se zkušeným šermířem. To byl údajně počátek nožířství v Tose, která je známá jako jedna ze tří hlavních oblastí výroby nožířských výrobků v Japonsku. Způsob výroby nožířských výrobků Tosa pokračuje dodnes díky zděděnému tajemství volného kování, které se zrodilo z japonských technik výroby mečů. Čepel se vyrábí starou kovářskou technikou, která kombinuje ocel Yasugi, materiál používaný pro japonské meče, s měkkým železným kovem. Zahříváním a kováním materiálů různé tvrdosti se čepel neláme ani neohýbá, čímž si získává důvěru uživatele. Nože Tosa se vyznačují ostrostí, trvanlivostí a snadným broušením a často se používají pro výrobu outdoorových nožů.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem