Toyokuni Yoroi Kenjya Damascus
Kód: TY23EU007Související produkty
Detailní popis produktu
V Japonsku, kde tradice a dovednosti splývají do jedinečného umění, vzniká mistrovské dílo Yoroi Damascus – japonský lovecký nůž, který poutá pozornost náročných uživatelů po celém světě. Tento nůž je vykován z prémiové damaškového oceli o 15-ti vrstvách. Yoroi Damascus přináší do vaší ruky výjimečnou sílu a preciznost. Jeho krásně vykreslená čepel v sobě nese ducha starobylých řemeslných tradic, které se předávají z generace na generaci.
I rukojeť Yoroi Damascus je důkazem jemného řemeslného zpracování. Vytvořená z kvalitního dubového dřeva v kombinaci s ocelovou záštitou, nabízí pohodlný úchop a skvělou manipulaci během lovu či outdoorových potřeb. Navíc je zdobená tradičním japonským popisem, který dodává noži jedinečný vzhled.
Celková délka: 29,4 cm
Délka čepele: 15 cm
Šírka čepele: 5,3 mm
Ocel: damašek, 15 vrstev, Blue steel 2 - velmi čistá a kvalitní ocel, s vysokou tvrdostí a možností velmi jemného ostří. Používána na japonských nožích. Velmi slušně udržovatelné ostří například jen na obtahovací kůži . Typická tvrdost dle Rockwella až 63HRc. Japonsko / Hitachi (Yasugi) (1.15% Uhlíku (C), 0.5% Chrómu (Cr), 0.3% Manganu (Mn), 0.2% Křemíku (Si), 1.5% Wolframu (W))
Povrchová úprava:
Rukojeť: dubové dřevo v kombinaci s ocelovou záštitou
Pouzdro: dubová dřevěná pochva mořená olejem + kožený pásek (čokoládová barva)
Balení: černá dárková krabička
Váha: 300 g
Made in Japan
Péče o nůž: Je důležité udržovat tento lovecký nůž v dobrém stavu. Po každém použití ho důkladně omyjte teplou vodou, osušte měkkým hadříkem a naneste jemný olejový film. Nůž by měl být pravidelně nabroušen, aby si udržel svou ostrost.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože s pevnou čepelí |
---|---|
Materiál čepele: | damašek |
Délka čepele: | 10 až 15 cm |
Materiál rukojeti: | dřevo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Asi před 400 lety se Motochika Chosokabe, pán panství Tosa, který se účastnil útoku Tojotomi Hidejošiho na Odawaru, vrátil ze Sado se zkušeným šermířem. To byl údajně počátek nožířství v Tose, která je známá jako jedna ze tří hlavních oblastí výroby nožířských výrobků v Japonsku. Způsob výroby nožířských výrobků Tosa pokračuje dodnes díky zděděnému tajemství volného kování, které se zrodilo z japonských technik výroby mečů. Čepel se vyrábí starou kovářskou technikou, která kombinuje ocel Yasugi, materiál používaný pro japonské meče, s měkkým železným kovem. Zahříváním a kováním materiálů různé tvrdosti se čepel neláme ani neohýbá, čímž si získává důvěru uživatele. Nože Tosa se vyznačují ostrostí, trvanlivostí a snadným broušením a často se používají pro výrobu outdoorových nožů.