Mikov porcovací nůž na maso 20cm
Kód: 307-NH-20Související produkty
Detailní popis produktu
Kvalitní čepel s logem Mikov je vyrobena z kvalitní nerezové oceli 1.4116 (440A) o tvrdosti 55 – 58 HRc s vysokou řezivostí a otěruvzdorností osvědčenou pro výrobu řeznických a kuchyňských nožů. Je zasazena do plastové rukojeti, jejíž ergonomie umožňuje bezpečný a pohodlný úchop všemi prsty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Místem, kde má svůj počátek nožířský průmysl v Čechách jsou bezesporu Mikulášovice, v 18 století ještě nazývaný "Nixdorf". Toto malé pohraniční městečko leží v nejsevernějším místě České republiky. V okolí působilo mnoho potulných brusířů kterých si všiml obchodník Ignaz Rösler a zaměstnal je ve své první továrně na výrobu nožů.
V této továrně pracovalo zpočátku sto pracovníků, ale už v roce 1819 byl jejich počet dvojnásobný. Hospodářské úspěchy této továrny vedly ostatní obyvatele k zakládání dalších nožířských podniků a pomocných živností a zanedlouho byla většina mikulášovických občanů i občanů okolních obcí pracovně spojena s nožířskou výrobou. Mikulášovicím se začalo přezdívat "český Solingen".