Wüsthof nůž na pečivo Classic White 23 cm
Kód: 1040201123Související produkty
Detailní popis produktu
Nůž na chleba se zubatým ostřím si poradí s každou kůrkou a je jedno jestli se jedná o tvrdý nebo mekký chléb, křupavou pečeni nebo kůži ze špeku. Typický nůž na krájení chleba je dlouhý 18-35 cm a poměrné úzký nůž opatřený vlnovitým řezným ostřím, s jehož pomocí lze krájet těsto, oddělovat koláče od plechu i krájet chléb. Je nutno počítat s tím, že při intenzivním používání se i vlnovité a zoubkované ostří časem otupí. Kromě zrna se totiž do mouky vždy dostávají také částečky půdy. Zejména při styku s úlomky křemene se nože velmi rychle opotřebovávají.
ŘADA: Classic White
KONSTRUKCE NOŽE: kovaný - přesné kování z jediného polotovaru ocelového masivu a konstrukcí fulltang
DÉLKA OSTŘÍ: 23 cm
OCEL: X50CrMo15
TVRDOST OCELI: 58 HRc
MATERIÁL RUKOJETI: polymer
BALENÍ: průhledné dárkové balení
BROUŠENÍ: pro obnovení ostří ocílka, poté klasický kámen nebo brusné systémy Lansky či špičkový KMFS
ZÁRUKA: doživotní (poškození způsobené obvyklým opotřebením, nesprávným použitím nebo zneužitím se na záruku nevztahuje)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Továrna Wüsthof Dreizackwerk Solingen Solingen je německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen. Pokud se rozhodnete pro originální nožířský výrobek ze Solingenu, vyvarujte se výrobkům, u kterých Vám prodejce jasně neprokáže jeho původ. Mnoho nožů na trhu nese označení „Solingen“, které samo o sobě nic neznamená. Většina takových produktů je lépe či hůře zabalená napodobenina. Těmto problémům se vyvarujete při nákupu originálních nožířských výrobků Wüsthof Dreizack.
O nožích
Již od dávných věků byl nůž jedním z nejpoužívanějších předmětů denní potřeby. V dnešní době je potřeba takového nástroje zdánlivě odsunuta do pozadí, ale stále se jedná o nepoužívanější nástroj ve Vaší kuchyni. Není to ani mixér, fritovací hrnec, zázračný kráječ či jiná vymoženost, která má zvýšit hodnotu vaší kuchyně a usnadnit Vám život, ale právě nůž, bez kterého to v kuchyni prostě nejde a nikdy nepůjde. Ještě dnes jsou v mnoha domácnostech používány nože a nůžky, které byly vyrobeny v první polovině dvacátého století právě v Soligenu a pouze vysoká kvalita použitého materiálu a jeho zpracování a alespoň minimální péče jejich majitelů to umožňují. Mnohé z nich vyrobila firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen.