0120364 samura electric diamond sharpener sec 2000
Loading...

Samura Elektrický ostřič na kuchyňské nože

Kód: SEC-2000
Neohodnoceno
Značka: Samura
1 669 Kč
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
1.4.2025

Detailní informace

Detailní popis produktu

Elektrický diamantový brousek na broušení kuchyňských nožů.

Zapněte přístroj vypínačem na straně přístroje do pozice I, vypíná se do pozice O.

Vložte nůž do pozice 1  a pomalu jej táhněte směrem k sobě až ke špičce, aniž byste použili velkou sílu. To samozřejmě při zapnutém přístroji. Poté nabruste druhou stranu nože taktéž v pozici číslo 1, pouze ve druhém slotu. Tyto sloty vedou nůž v úhlu k brusnému kotoučku, který odbrušuje materiál čepele.

Až prvotním broušením odstraníte případné zoubky na ostří, použijete sloty označené číslem 2. Ty mají jemnější brus. Tedy pro finišování broušení proces opakujete. Vložíte od paty ostří do slotů číslo dva a táhnete až po špičku, obroušeno bude na jedné straně nože. Poté použijete druhý slot a obrousí se druhá strana ostří.

Postup opakujte, dokud z řezu neodstraníte všechny otřepy a nečistoty. V počáteční fázi použijte hrubé (1) diamantové kotouče a v další fázi přejděte na leštění nože jemnými diamantovými kotouči (2). Tím zaručíte ostrou a rovnoměrnou hranu, která zajistí lepší ostrost. Jemné diamantové kotouče je také možné použít k lehkému broušení, např. pouze k pravidelnému doostření.

Návod k použití ke stažení zde:

navod diamantovy elektricky brousek samura pro kuchynske noze


Bruska je vhodná i pro broušení vroubkovaných nožů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

samura__logo

Ve společnosti Samura se řídí jasnou vizí: dosáhnout ideálního spojení tradičního japonského mistrovství, evropské stálosti a jedinečné kreativity.
Samura začala v roce 2003 jako rodinný podnik vedený zakladatelem, uznávaným designérem a inženýrem Alexem Yakovlevem, který stále ručně skicuje každý koncept. Alex, posedlý přesností, investuje nespočet hodin do toho, aby vše, co nese jméno Samura, zaručovalo zákazníkům nesrovnatelnou kvalitu, stálou ostrost a jedinečnou estetiku. A přestože společnost rozkvetla ve významnou tržní sílu, stále se vše jako rodinný obchod: devadesát procent výrobního procesu probíhá ručně.
Tam, kde ostatní výrobci snižují náklady, Samura věří, že vyšší kalibr vyžaduje větší investici. Proto jsou nože Samura vyráběny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58-61 HRC. Nože jsou pak broušeny pod jedinečným úhlem 17 stupňů a mnoho sérií prochází ručním konvexním broušením. Ačkoli je to mnohem nákladnější a časově náročnější proces, výrobce chce, aby nože perfektně řezaly. Samura byla také první značkou, která zavedla sériovou výrobu "stonewash", díky níž má každá čepel nepřilnavý povrch, který zajišťuje snadné řezání.
Všechny rukojeti jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a každý nůž Samura je před zabalením ručně nabroušen na brusném kameni.
Motto: zákazník je zkrátka naše publikum a my usilujeme o ovace. Soupeříme pouze sami se sebou a svou neukojitelnou touhou najít dokonalý nůž pro vaše uznávané, úspěšné, nebo dokonce začínající kulinářské zájmy. Zveme vás, abyste se seznámili s našimi špičkovými noži.