Ve dnech 23.12.24-1.1.25 máme zavřeno z důvodu dovolené. Eshop zůstává v provozu, objednávky budeme zpracovávat 2.1.2025. Děkujeme za pochopení..

Jak brousit keramický nůž

Jak brousit keramický nůž. I keramické nože, přestože jsou velmi tvrdé, se časem otupí. Na jejich naostření lze použít brousky diamantové, ty jsou ještě tvrdší než keramika.


Diamantový brousek

Diamantový brousek lze použít pro ostření všech typů nožů, včetně keramických a titanových nožů a nožů z uhlíkové a nere-zavějící oceli. Součástí brousku je stojánek, na který by měl být nůž položen. Stojánek zajistí správný úhel ostření. Jeho jedinečná konstrukce usnadní jeho použití a díky malé velikosti se dobře skladuje.

Pokyny k použití:
1. Navlhčete brousek vodou.
2. Položte nůž na stojánek ostří směrem od vás.
3. Lehce pohybujte brouskem souběžně tam a zpět a tlačte na něj ukazováčkem. Začněte ostřit od rukojeti nože a skončete na špičce. Pro zajištění úplné ostrosti opakujte 2x nebo 3x na každé straně.
4. Po dokončení brousek umyjte vodou a zbavte jej všech zbytků.

Výrobce pro tento diamantový brousek již ukončil výrobu, ale lze si vybrat ze široké škály podobných diamantových produktů: /diamantove-stolni-brousky/ 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.